maandag 8 april 2013

Wat zijn brady's en wanneer mogen ze naar huis ???

In onze drukte gebruiken wij af en toe termen van het ziekenhuis zonder ons af te vragen of iedereen wel weet wat het betekend.
In het geval van de brady's is ons dit ook overkomen!
 
Heel vaak word ons gevraagd wat zijn dat eigenlijk...
Hier een korte uitleg:

Een bradycardie is een vorm van een hartritmestoornis (stoornis in de frequentie waarmee het hart klopt) waarbij de hartslag minder dan 60 slagen per minuut is bij volwassenen. Hierdoor krijgt het lichaam niet voldoende zuurstof en voedingsstoffen om naar behoren te functioneren.

Ook bij ongeboren en premature baby's wordt bij de bewaking van de hartfrequentie gesproken over bradycardie, maar dan gelden andere waarden. Een ongeboren baby heeft gemiddeld een hartritme tussen de 120 en 160. Meestal geeft een CTG-apparaat of een daaraan verbonden bewakingssysteem zoals MOSOS een alarm bij een hartritme onder de 100 hartslagen per minuut, als dit langer dan 10 seconden aanhoudt. Tijdens de uitdrijving wordt deze ondergrens van het alarm vaak verlaagd naar 80 hartslagen per minuut.

Een bradycardie is dus iets wat bij een vroeggeboren baby vaker voorkomt en waar de baby vanzelf overheen groeit!

Dit heeft tijd nodig net als dat vroeggeborenen ook tijd nodig hebben om hun hele fles leeg te leren drinken, de reden dat alle 3 de aapjes nog gedeeltelijk sonde voeding krijgen!

Alles bij elkaar zijn dit de redenen waarom onze 3 aapjes nog lekker worden vertroeteld door de zusters en broeder in het ziekenhuis en het nog wel even kan duren voor ze bij ons thuis zijn!!!




2 opmerkingen:

  1. en dat had ik op internet al opgezocht!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had inmiddels op al gespeurd...fijn van de uitleg, dank je wel! Ik heb er ook vaker van gehoord en gelukkig alleen maar goede uitkomsten gehoord...daar gaan we dus nu ook helemaal vanuit!! Jullie hebben een geweldig drietal!! Superfoto ook!!
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen