donderdag 1 november 2012

15 weken...

Vandaag was het weer tijd om een dagje Nijmegen te doen.
Een echo een controle en nog een gesprek.
Eigenlijk gewoon zoals iedere keer.
Het bijzondere vandaag was dat we een echoscopiste hadden die in een rap tempo alles afwerkte en nauwelijks de tijd nam om ons er iets bij te vertellen.
Zelfs kregen we geen fototjes....
Waar het aan lag lag het aan in een rap tempo werden alle 3 de kleintjes bekeken  benoemd wat ze op ging meten en dat was het.
Met 10 minuten was de echo dan ook voorbij en kregen wij de vraag of we al wisten wat het werd.
Wij zeiden nee toen de vraag willen julllie het weten als antwoord kregen wij dit opgesomt en dat was het einde van ons bezoek.
Een beetje overdonderd liepen we terug de wachtkamer in en wachtte op het gesprek waar ze bloeddruk en gewicht gingen controleren.
Toen we daar aan de beurt waren vroegen ze hoe de echo was geweest dit hebben wij dan ook maar gelijk gemeld dat we dit wel heel raar vonden en dat ze vast alles wel had gecontroleerd maar dat wij eigenlijk niet tot nauwelijks de kindjes hadden gezien.
Ook dat ons maar plompverloren werd meegedeeld wat het geslacht van allemaal was.
In dit gesprek bleek deze echoscopiste hierom bekend te staan en hebben ze nog even snel met een minder goed echo apparaat toch wat fototjes geschoten van de kleintjes.
Bloeddruk was goed gewicht gaat nog steeds omlaag.
Daarna lang gesproken over de vervelende zwangerschapsklachten die er zijn en alleen maar verergeren.
Dus maar weer bloedprikken, daar krijg ik volgende week de uitslagen van. nu maar hopen dat er ergens een tekort aan is wat kan worden opgelost anders vrees ik dat dit de rest van de zwangerschap zo blijft en dat ik dan toch daadwerkelijk maar een poging ga doen om een winterslaap te gaan houden!
Toen we daar allemaal mee klaar waren en nieuwe afspraken hadden gemaakt was het tijd voor een gesprek met het maatschappelijk werk.
 
Want ja het is heel leuk een drieling maar het is niet allemaal rozegeur en maneschijn.
Want zelfs nu na 15 weken kan ik nog steeds zeggen dat er maar weinig positieve reacties zijn.
Verder word er door mensen niet begrepen hoe dit voor ons voelt, en heeft iedereen een mening erover.
Wij vragen ons wel eens af waarom mensen niet gewoon blij kunnen zijn en alleen maar het negeatieve willen zien.

Na de enorme schrik die ook wij hebben gehad zijn wij dankbaar en blij dat deze drie aapjes straks bij ons een plekje mogen hebben. Want hoe je het went of keert de geboorte van een kindje blijft toch altijd een wonder!!!!!!


4 opmerkingen:

  1. Hey Linda,
    Vervelend zeg dat de echo zo ging en dat mensen zo veel negatiefs te melden hebben. Het is inderdaad een wonder en ik weet zeker dat de drie guppies bij jou een warm thuis zullen hebben.
    En ja het zal niet alleen rozengeur en manenschijn zijn maar je gaat er zo veel moois voor terug krijgen (wallen tot je knieen, stressen, veel gesjouw) maar voor al niet 1 eerste lach maar drie, niet 1 eerste woordje maar drie, niet 1 eerste stapje maar drie dus 3 dubbel geluk!!!!!!!!!geniet er van en go for it!! you can make it!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tsja, ik denk dat mensen (ja ook ik) alle zorgen niet kunnen bevatten. Dat kun je ze niet ècht kwalijk nemen, maar leuk voor jullie is dat niet. Géén 3 aapjes, maar 3 kleine kleutertjes! Goh wat een werk zal dat zijn, maar ook wat leuk. Geniet van het wonder x drie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He bah wat naar, zo.n vervelend mens. Wel fyn dat je toch nog wat fotootjes hebt gekregen later. Ben je nog maar 15 weken? Ik dacht al verder, goed dat,he zo vaak echoos krygt dan, houden ze het goed,inde gaten.
    Die negatieve,op,erkingen van de buitenwereld klinken ons heel bekend in de oren! Ik was nl. al 42 toen Thomas geboren werd en onze omgeving had het byna alleen maar over de risico's, benadrukken dat,het kindje oude ouders zou hebben en of we daar wel goed over nagedacht hadden blablala......op een gegeven moment is by een knop omgegaan en zei ik: potdomme, mag ik er ook van genieten joh,om zwanger te,mogen en te kunnen zyn? Dat werkte, ook voor mezelf. Dus, lieve Linda, trek je niets van de buitenwereld aan en geniet. Jy hebt niet,een, maar drie kleine wondertjes in je buik, hoe byzonder is dat!!! Geniet met volle teugen, samen met je gezin van deze superspeciale periode,in,je leven. Fried

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heyyy lin Marco en kids

    Nou goed nieuws alles Oke met aapjes nu zelf nog ff voldoende vitaminen naar binnen werken ,
    Want die 3 lusten wel in je buik krijg je wel extra preparaten om alles beetje op peil te houden ?

    En verder moeten jullie heerlijk genieten met ze alle van dit bijzondere gegeven
    Alle negatieve invloeden verbannen want daar heb je niks aan ga je ook niks aan hebben ook
    Positief blijven niks van aantrekken rug recht kop omhoog
    Het is heel bijzonder een ervaring en alles komt op zijn pootjes terecht
    Het belangrijkste is het geluk wat jullie hier van hebben dat vast houden .
    Dikke X isa

    BeantwoordenVerwijderen